Nasze przepisy z soczewicy

Soczewicę można używać nie tylko do sałatek, dań głównych i past. Idealna także do jogurtów oraz musli. Podczas śniadania znacznie zwiększa zawartość białka.

Soczewica to bardzo stara roślina, pierwsze wzmianki pochodzą z trzeciego tysiąclecia p.n.e z Azji. Ma wysoką zawartość białka (aż 26%), zawiera także cenne węglowodany, a także żelazo i miedź. Ze względu na swoje walory kulinarne, soczewica jest bardzo popularna w naszym kraju.

Dyniowe spaghetti z kiełkami soczewicy

Dyniowe spaghetti z kiełkami soczewicy

Dyniowe spaghetti z kiełkami soczewicySuszone kiełki zbóż i roślin strączkowych zwiększają wartość odżywczą diety. Nie powodują wzdęć oraz dostarczają organizmowi białek, błonnika i minerałów.Porcji: 4 porcjePrzygotowanie: 15 min.Czas gotowania: 45 minutCałkowity...

Deser owsiano-soczewicowy na noc

Deser owsiano-soczewicowy na noc

Deser owsiano-soczewicowy na nocSuszone kiełki zbóż i roślin strączkowych zwiększają wartość odżywczą diety. Nie powodują wzdęć oraz dostarczają organizmowi białek, błonnika i minerałów.Ilość porcji: 3 porcjeCzas przygotowania 10 min.Czas w lodówce: Przez noc (10...

Pieczeń rzymska z kiełków soczewicy

Pieczeń rzymska z kiełków soczewicy

Pieczeń rzymska z kiełkami soczewicy Suszone kiełki zbóż i roślin strączkowych zwiększają wartość odżywczą diety. Nie powodują wzdęć oraz dostarczają organizmowi białek, błonnika i minerałów.Ilość porcji: 4 porcjeCzas przygotowania 30 min.Czas pieczenia: 45...

Wegetariański Sos Boloński

Wegetariański Sos Boloński

Wegetariański Sos BolońskiKiełki suszonych zbóż i roślin strączkowych zwiększają wartość biologiczną diety. Nie wzdycha i nie daje organizmowi protein, błonnika i minerałów.Porcí: 4 porceČas přípravy: 10 min.Doba vaření: 20 min.Celkový čas: 30 min.PrzepisSkładniki 1...

Pasta z kiełkami soczewicy czerwonej

Pasta z kiełkami soczewicy czerwonej

Pasta z kiełkami soczewicy czerwonejSuszone kiełki zbóż i roślin strączkowych zwiększają wartość odżywczą diety. Nie powodują wzdęć oraz dostarczają organizmowi białek, błonnika i minerałów.Porcji: 3 porcjeCzas przygotowania 5 min.Czas gotowania 0 minut...